• Over Mij

  Ik voel verder dan ik hoor…

  Biedron Balance Edelsteenmassage Chakra Rebalance Chakrarebalance Coaching Psychotherapie Ens

Lees hier wat ‘mij’ mij maakt – en ik ben Susanne Biedron

Ik vertel hier meer over mijn opleidingen die ik gevolgd heb om jou goed te kunnen behandelen. En bovendien vertel ik jou ook mijn eigen achtergrond waarom ik mijn praktijk heb gestart en wat mijn persoonlijke drijfveer is om te doen wat ik doe! En ik kan jou nu al verzekeren dat je hier even te tijd voor mag nemen…

Niets is belangrijker dan jezelf, want zonder jezelf geen ander – Susanne

Mijn naam is Susanne Biedron, geboren op 20 februari 1967 in Wuppertal/Duitsland. Omdat de meesten mij vrij snel naar mijn `Diploma's´ vragen begin ik gewoon met mijn opleidingen: Medische Basiskennis (2012), Massageopleiding (2012), Acupunctuur op de meridianen en Auriculotherapie ofwel Ooracupunctuur (2014 + 2018), Intuïtieve Ontwikkeling (2011), Reiki 1e + 2e graad - traditioneel Japanse onderwijs van Usui Shiki Ryoho (2011 + 2013), Werken met Edelstenen (2011). Hier diverse behaalde licenties en certificaten die ik in de loop van de tijd als bijscholingen en voor mij interessante workshops heb gevolgd: Voetreflexmassage, Docent Mindfulness, Energetische Hoofdmassage, Edelsteenmassage, Ontspanningsmassage, Handmassage – Oormassage, Klankschalen en Meditatie, Meridiaanmassage, Babymassage, Aroma Touch (behandeling en werken met etherische oliën), Chakra Rebalance & Kristallentherapie. Waarschijnlijk ben ik nog het een en ander vergeten om op te noemen… …maar omdat je toch zoveel leert om uiteindelijk ook “Ervaringsdeskundige” te zijn houdt het leren nooit op!

Ik begin met mijn opleidingen omdat ik er inmiddels achter ben gekomen dat het toch voor een aantal mensen heel belangrijk is om de normen en waarden achter een therapeut te weten.

Mijn opleidingen:

 • Medische Basiskennis (2012)
 • Massageopleiding (2012)
 • Acupunctuur op de meridianen en Auriculotherapie ofwel Ooracupunctuur (2014 + 2018)
 • Intuïtieve Ontwikkeling (2011)
 • Reiki 1e + 2e graad, traditioneel Japanse onderwijs van Usui Shiki Ryoho (2011 + 2013)
 • Werken met Edelstenen (2011)

Hier diverse behaalde licenties en certificaten die ik in de loop van de tijd als bijscholingen en voor mij interessante workshops heb gevolgd:

 • Voetreflexmassage
 • Docent Mindfulness
 • Energetische Hoofdmassage
 • Edelsteenmassage
 • Ontspanningsmassage
 • Handmassage – Oormassage
 • Klankschalen en Meditatie
 • Meridiaanmassage
 • Babymassage
 • Aroma Touch (behandeling en werken met etherische oliën)
 • Chakra Rebalance & Kristallentherapie

Waarschijnlijk ben ik nog het een en ander vergeten om op te noemen…
…maar omdat je toch zoveel leert om uiteindelijk ook “Ervaringsdeskundige” te zijn houdt het leren nooit op!

Wie ben ik?
Ik ben Susanne Biedron, geboren op 20 februari 1967 in Wuppertal/Duitsland

Wat is mijn eigen achtergrond en mijn persoonlijke drijfveer om te doen wat ik doe?
Je leven geeft je vaker aanwijzingen, hints en lichamelijke ongemakken, om je te laten zien dat je op een kruispunt staat en de weg die je loopt niet die van jezelf is.
Maar zoals de meeste van ons speelde ook ik op ‘safe’ en bleef heerlijk mijn bekende pad bewandelen, constant maar weer door het rode licht rijden… want het onbekende is eng!

Ik heb de aanwijzingen, hints en lichamelijke klachten ook succesvol genegeerd en omzeild tot dat mijn lichaam mij een ‘out of order’ aangaf.

Deze ‘out of order’; mijn eigen persoonlijke ‘Burn-Out’ was mijn kruispunt, maar met een heel diepe put waarin ik in terecht kwam.
Ik moest er door vallen en weer opstaan en letterlijk en figuurlijk op mijn knieën uit kruipen.
Tijdens dit proces had ik een aantal belangrijke leermomenten en kwamen leraren en mentoren op mijn pad. Ik kreeg handvatten en die heb ik in mijn voordeel benut om uiteindelijk het roer om te gooien en uiteindelijk sterker in mijn leven te staan dan ooit van tevoren.

Om mijn eigen lichaam in zijn zelf genezend vermogen te kunnen ondersteunen heb ik ‘Reiki 1’ geleerd. Want hiermee kon ik mij tijdens paniekaanvallen rustig stellen, en ook als ik weer eens de gedachtes in mijn hoofd niet stil kon zetten. Door Reiki veel en regelmatig bij mezelf toe te passen was ik steeds vaker in staat om mezelf zonder slaapmiddelen in slaap te laten vallen en gerust te stellen, want aan de antidepressiva wilde ik niet! Dat was ondanks mijn zorgelijke toestand zo duidelijk als maar kon. Want ik wilde weten waardoor ik verzwakt was geraakt en hoe ik mijn lichaam weer kon sterken en opbouwen.

In eerste instantie was ‘Reiki’ puur voor mezelf, om weer beter te worden.

Net als de ‘Intuïtieve Ontwikkeling’ – een soort Mindfulness – die mij met gronden, aarden en voelen hielp om met mijn lichaam en geest weer in evenwicht te komen.

Mindfulness betekend niets anders dan ‘bewust’ in het hier en nu te zijn en de juiste keuzes te maken en weer op je buikgevoel en intuïtie te vertrouwen en niet alles met je hoofd; je ratio proberen te regelen.

Als kind was ik heel gevoelig en had ook weleens een onzichtbaar vriendje en leek dingen te weten die ik niet kon weten. Mijn ouders konden er weinig mee, en de tijd was er blijkbaar ook nog niet klaar voor, waardoor ze mijn ‘gave’ hebben onderdrukt.
Met andere woorden, ik moest maar gewoon doen! Dat lukte me redelijk goed, tot de ‘Burn-Out’ mijn leven weer opnieuw rangschikte en toen zijn blijkbaar mijn ‘gaven’ uit de kindertijd weer tot leven gekomen, die ik met behulp van mijn opleidingen in de juiste banen wist te sturen.

Mijn passie ‘edelstenen’ waar ik mij als kind ook al mee bezig hield, maar destijds natuurlijk nog niet professioneel aandacht aan heb besteed, kwam ook weer op borrelen.

Op een gegeven moment, tijdens het kruipen uit mijn diepste dal is alles weer op zijn plek gevallen.

Omdat de edelstenen steeds meer invloed op mijn leven en werk kregen, wilde ik daar ook verder mee en heb ik kristallenworkshops en opleidingen hiervoor gevolgd.

Het gebeurde gewoon toevallig dat ik in Duitsland in ‘der Nordheide’ (bij Hamburg) een bijzondere vrouw tegen kwam.

Selima Launhard. Zij is Kristal- en ook Reikimeester van de Usui Shiki Ryoho leer. Deze leer heb ik ook tijdens mijn eerste Reiki opleiding in Nederland gevolgd. Bij haar kreeg ik mijn tweede Reiki-inwijding (zoals dat genoemd wordt) en volgde ik alle verdere benodigde opleidingen omtrent kristallen/edelstenen, chakra’s en healing. Het is mij nu mogelijk de liefdevolle ‘Reiki-energie’ met de krachtige ‘Edelsteenenergie’ te combineren. Naast de Reiki- en Kristallenopleiding heb ik ook van haar acupunctuur op de meridianen geleerd. Daarnaast heb ik in Nederland een ‘Klassieke Massageopleiding’ en een opleiding ‘Medische Basiskennis (HBO)’ gevolgd en met succes afgerond, maar dat kunnen jullie boven al in mijn ‘CV’ der opleidingen lezen.

De pilaren waarop mijn leven en werk berusten zijn Reiki, Massage, Acupunctuur, Intuïtieve ontwikkeling en een degelijke HBO-opleiding uit de medische wereld.

Al met al een goed onderbouwd opleidingspakket en door diverse ervaringen opgebouwd te hebben kan ik mij ook inmiddels ‘Ervaringsdeskundige’ noemen.

En als je nog meer van mij wilt weten…..
Vraag maar raak tijdens een afspraak!

Praktijk voor lichaam & geest

Massage, ontspanning, acupunctuur en behandelingen op maat