• Acupunctuur

    Maakt deel uit van de ‘Alternatieve Geneeswijze’

Zowel met naalden als kristallen

Acupunctuur kennen de meesten als de therapie met de naalden. Dat klopt uiteraard, maar acupunctuur is zoveel meer dan dat en kan ook met kristallen op de meridianen ingezet worden. Het is een alternatieve geneeswijze die steeds meer patiënten weet te overtuigen van het nut van deze therapie. Spijtig genoeg niet de wetenschappers. Die doen acupunctuur meestal nog steeds af als kwakzalverij.

Auriculotherapie of wel Oor acupunctuur

Is een moderne westerse manier van acupunctuur en kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten.
Oor acupunctuur is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten: b.v. hoofdpijn (spanningshoofdpijn, migraine); burn-out en andere stress gerelateerde klachten; overgangsklachten; vermoeidheidsklachten; nek- en schouderklachten; allergie, hooikoorts etc.
Ik werk hier met naalden, bolletjes of zaadjes die ik plak.

Neem contact met mij op om een afspraak te maken.

Acupunctuur met kristallen (ACPA)

Door middel van bergkristal acupunctuur wordt je energie weer in balans gebracht en het zelf herstellend vermogen van je lichaam geactiveerd. Hierdoor ervaar je dat klachten verminderen of zelfs kunnen verdwijnen.

Acupunctuur verbetert het functioneren van het lichaam, met name de ‘samenwerking’ tussen verschillende organen in het lichaam. Tevens versterkt deze acupunctuur de weerstand, kan ziekte worden voorkomen en stelt het lichaam in staat zichzelf te genezen.

Dit vraagt om meer uitleg…

Wat is ACPA? (Arkansas-Crystal-Point-Accupunctur / Uniek in Nederland-Kampen!)

ACPA is een (vorm van) acupunctuur met bergkristallen in plaats van naaldjes. Er wordt niet in de huid geprikt, maar met de bergkristallen aan het begin- en eindpunt van een meridiaan gewerkt. Dit zijn de plekken waar zij het beste hun werk doen.

Acupunctuur met Bergkristallen Kampen

De werking van bergkristallen!

Zoals alle edelstenen hebben de Arcansas edelstenen een energietrilling, waar een helende kracht vanuit gaat. De Arcansas edelstenen zijn zeer zuivere stenen met een energietrilling op een heel hoge frequentie, waardoor hun helende kracht nog sterker is.

Met deze kristallen kan ik, samen met jou en je lichaam als leidraad, energieblokkades opheffen, waardoor je eigen levensenergie weer gaat stromen.

Wat zijn meridianen?

Meridianen zijn energiebanen die door ons lichaam lopen. (Je kan ze vergelijken met de bloedbanen)

Wanneer deze banen niet meer goed ( door)stromen krijgt ons lichaam allerlei vage klachten die zich uiten in pijntjes of een gevoel van lusteloosheid.

De oorzaken van dit ‘dichtslibben’ kunnen te maken hebben met kleinere dan wel grotere traumatische ervaring of ‘gewoon’, omdat je door omstandigheden al lange tijd weinig aandacht aan jezelf hebt besteed.

Bij deze therapievorm werk ik in sessies van 6 behandelingen.

(die 6 sessies moeten in een keer gepland worden omdat de tijd tussen de behandelingen niet te lang moet zijn – liefst 2 keer in de week & betaling is vooraf)

Tips:

  • Trek van tevoren makkelijk zittende kleding aan
  • Eet vooraf een lichte maaltijd
  • Drink water na een behandeling, om het afvoeren van vrijgekomen afvalstoffen te bevorderen
  • Houd je agenda de uren na de behandeling zo leeg mogelijk en neem tijd voor jezelf

Neem contact met mij op om een afspraak te maken.

Praktijk voor lichaam & geest in Ens

Massage, ontspanning, acupunctuur en behandelingen op maat