• Klassieke massage Kampen

    …wel bekend en ontspannend!

De oude vertrouwde lichaamsmassage

Klassieke Massage is de welbekende lichaamsmassage waarbij de masseur de huid, spieren en lymfen kneed en wrijft door middel van specifieke massagegrepen. Deze vorm van massage is al zo oud als de mensheid. Elke andere vorm van massage is in principe in meerdere of mindere mate een afstammeling van de klassieke massage.

Klassieke Massage

In feite zijn alle grepen van de Klassieke Massage onder te verdelen in 5 groepen, te weten: Effleurage, Petrisage, Frictie, Vibratie en Tapoteren.

Effleurage
Wordt door iedereen zeer gewaardeerd, vooral omdat deze massagetechnieken zeer rustig zijn, waarbij de masseur de spieren uitstrijkt.

Petrisage
Is de knedende beweging van het ‘schouders masseren’. Het zachte kneden, in combinatie met rustige effleurages vanuit de nek naar de schouders, zorgt dat de schouderspieren, schouderkom en schouderbladen rustig kunnen ontspannen en in hun oorspronkelijke stand gaan staan. Je voelt direct dat je beter in je vel/‘huid’ zit.
Hierbij wordt bv. de rug vanaf de nek tot aan de stuit met de hand uitgewreven. Op deze wijze worden de spieren en wervels van de rug ontspannen en lichtelijk opgerekt.

Frictie
Door frictiebewerkt een masseur het onderliggende weefsel zodat het los komt en de bloed-doorstroming gestimuleerd wordt. Fricties kunnen soms wat pijnlijk zijn, vooral als het bindweefsel tussen de spieren erg vervuild is. Er ontstaan dan verklevingen van het bindweefsel met de spieren, wat als kleinere of grotere “knopen” gevoeld kan worden. Vaak zal de masseur tijdens de lichaamsmassage fricties combineren met petrisages omhet bindweefsel los te krijgen en de pijn zo te verzachten.

Vibratie
Wordt gebruikt om spiergroepen los te schudden, denk hierbij aan het losschudden van de kuiten bij stijve spieren of kramp. Het schudden zorgt ervoor dat de spieren van elkaar los komen en worden gestimuleerd. Hierdoor worden zenuwprikkels beter doorgegeven, wat leidt tot vermindering van pijnprikkels.

Tapotage
Is het kloppen op de huid en spieren, waarbij de handen licht gehold zijn. Dit heeft invloed op de bloedvaten, waarbij (afhankelijk van de gebruikte technieken) de vaatwanden worden samengetrokken of verbreedt. Hierdoor worden de spieren ontspannen of juist geactiveerd.

Voor wie?
Deze massage is geschikt voor iedereen die goed voor zichzelf wil zorgen om optimaal te kunnen (blijven) functioneren.

Tips

  • Trek van tevoren makkelijk zittende kleding aan
  • Eet vooraf een lichte maaltijd
  • Drink water na een behandeling, om het afvoeren van vrijgekomen afvalstoffen te bevorderen
  • Houd je agenda de uren na de massage zo leeg mogelijk en neem tijd voor jezelf

Neem contact met mij op om een afspraak te maken.

Praktijk voor lichaam & geest

Massage, ontspanning, acupunctuur en behandelingen op maat